No nyt tuli ilmoitus kirjastosta, että varaukseni on tullut. Onneksi biblioteekki on auki myös huomennna sunnuntaina. Kirja on huhtikuun kirjana HS.fi:ssä Kirsi Pihan lukupiirissä  http://blogit.hs.fi/lukupiiri/ , jonka olen vasta löytänyt googlesta. Kunhan nyt saan luettua tuon Valon nopeuden, niin pääsen kommentoinnissakin alkuun.

Kommenttini:

Luin kirjan hyvin nopeasti ja olen sulatellut sitä pari päivää.  

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirjan teemaksi mielessäni on noussut valinnanmahdollisuus, syyllisyys ja ystävyys. Jokaisen elämässä tapahtuu asioita, joiden edessä joutuu tekemään päätöksiä, jatkanko vai lopetanko,  syyllistänkö itseni, annanko itselleni anteeksi.. Rodney ja hänen kokemuksensa olivat kirjailijan keino selvitä omista syyllisyyksistään, jatkaa omaa matkaa, "tarttua elämään".

 

Mielenkiintoinen tehokeino ahdistuksen kuvaamiseen olivat aina vaan pitenevät lauseet ikään kuin paha olo oksennettiin sanoina ulos (varsinkin tiettyjen Rodneyn kirjeiden kohdalla). Kertoja peitti perheensä kuolemaan liittyvää pahaa oloaan jopa niin pitkälle, että kuvitteli saavansa ilman "suruaikaa" toiston elämästään Rodneyn lesken ja tämän pojan kanssa, mutta onneksi Rodneyn leski oli osannut surra, muuten väärät rakkaudenkellot olisivat kilisseet kummankin päässä.

 

Todellinen ystävyys korostui Marcosissa, joka oli vahvasti esillä kirjan alussa ja lopussa.

 

Lause "jos et tartu elämään tartut kuolemaan" jäi mieleeni.

 

Muiden kommentteja löydät mm. Kirsi Pihan blogista.